Szélvédő javítás

Szélvédőjavítás,kőfelverődés,lámpabura polírozás karosszéria-lakatos szakembertől 0630/742-5000 www.szelvedomester.hu

Iker kőfelverődés.

2016. július 07. 09:44 - Wágner Tamás

Iker kőfelverődésnek azt a típusú sérülést nevezzük, amikor közvetlen egymás mellett helyezkedik el két kőfelverődés.Ezt most ne úgy képzeljük el,hogy két különböző kő csapódott az üvegünkre két alkalommal, hanem amikor felcsapódott a kő akkor a kőnek két bütyke volt és ez miatt közvetlenül egymás mellett helyezkedik el a sérülés.

Az is nagyon fontos momentum,hogy helyileg hol van a sérülés a szélvédőn. Minnél közelebb van az üveg széléhez annál veszélyesebb a továbbrepedés kockázata.Itt is számít a sérülés típusa,kagylós,bikaszem,vagy csillag sérüléssel állunk szemben.Az iker kőfelverődések megjavítása mindig nagy szakértelmet és hozzáértést követel,nagyon körültekintően kell eljárnunk, hogy milyen az épp aktuális időjárás,nagy meleg van,vagy nagyon hideg.Extrém meleg nyári napon,mikor 30 C fok felett van a hőmérséklet mindig árnyékos helyet kell keresni a javításhoz,mert melegben tágul az üveg és sokkal könnyebben reped.Az autó ablakait mindig le kell engedni és kiszellőztetni az utasteret, hogy egyforma legyen a külső és belső hőmérséklet. Várjuk meg amíg a szélvédőnk kb.30/35 C  fokra visszahűl,mert nyáron akár 60/70 C fokra is felmelegedhet a tűző napon.Tehát a javítást csak visszahűlt szélvédőn szabad elkezdeni,mert az a lényeg, hogy minimalizáljuk a továbbrepedés kockázatát,főleg egy csillag alakú iker kőfelverődésnél.Nagyon fontos, hogy ne kerüljön víz,szennyeződés a sérülésbe.

Csak akkor lehet szép esztétikai eredményt elérni a javítással.Ezért minden esetben ragasszuk le a sérülésünket egy széles cellux-al vagy egy szigetelő szalaggal.Így 90-95%-os esztétikai javulást várhatunk az eredeti állapothoz képest.Sajnos 100%-ban eltüntetni nem lehet egy kőfelverődést,teljesen eltüntetni csak szélvédőcserével lehet. A szélvédőnk továbbrepedését 100%ban meg tudjuk akadályozni a szélvédőjavítással.

iker_kofelverodes.JPG

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása